Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Uçaner Çifdalöz, akademik çalışmalar yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinde bulunan Augsburg College’a gitti. ABD’de Müzik Terapi yüksek lisans programı içerisinde yürütülen birçok derse katılma imkanı bulan Dr. Uçaner Çifdalöz, müzik terapistleriyle birlikte University of Minnesota Çocuk Hastanesi (yoğun bakım, transplant ünitesi, onkoloji kliniği vb.), MacPhail Müzik Merkezi (otistik, down sendromu, gelişim bozukluğu, zihinsel engelli vb. yetişkin ve çocuklar), Struthers Parkinson’s Center gibi pek çok hastane, bakım evi, klinik ve merkezlerde çeşitli hasta grupları ile (alzhemier, demans, hutkinsons, parkinson, otizm, kanser, anksiyete vb.) bireysel ve grup müzik terapi seanslarına katılarak hastalarla müzik terapisi yaptı. Uçaner Çifdalöz’ün müzik terapi seanslarında kullandığı Türk müziği hastalar ve terapistler tarafından büyük bir ilgi gördü ve bu konu üzerinde ortak çalışma yapma kararı alındı.

Dr. Uçaner Çifdalöz, Augsburg College Müzik terapi öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerine “Türkiye’de Müzik Terapi ve Tarihi”, “Türk Müziği Tarihi ve Çalgıları”, “Türk Müziği Ritimleri” gibi konularda seminerler verdi. Bu konuda bir değerlendirme yapan Dr. Heidersheit, seminerlerin müzik terapi öğrencilerinin kültürler arası bakış açısı kazanmalarında çok etkili olduğunu belirtti.

Dr. Uçaner Çifdalöz, etnomüzikolog Dr. Nickolai Kolarov’un daveti üzerine Minnesota’nın önemli radyolarından biri olan KFAI radyoda “Balkan Jamboree” programının canlı yayın konuğu oldu. Radyo programında Türk müziği ve Türk müziği çalgıları hakkında bilgi veren Uçaner Çifdalöz, Dr. Nickolai Kolarov ve Dr. Yiğitcan Eryaman’ın ile birlikte Türk Halk Müziği’nden örnekler seslendirdi.

Dr. Uçaner Çifdalöz Augsburg College Müzik Terapi Yüksek Lisans Direktörü Dr. Annie Heidersheit ile akademik çalışmalarına devam ediyor.