Pakistan Büyükelçiliği’nden yetkililerin ve öğretmenlerinin eşliğinde gelecek vadeden bir grup Pakistanlı (Karaçi) lise öğrencisi Üniversitemizi 30.05.2017 tarihinde ziyarette bulundu. İngilizce Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı Başkanı ve YUDAM Müdürü Doç. Dr. Aslı Özlem TARAKCIOĞLU ile bölüm asistanları grubu tarihi Rektörlük binasının senato odasında ağırladı. Öğrenciler, TARAKCIOĞLU’nun açılış konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi’nin kuruluşu ve sürekli gelişen yapısı konusunda bilgilendirildi. Tüm fakülte ve bölümler öğrencilere tanıtıldı.

Sunumun ardından YUDAM çalışanları rehberliğinde merkez kampus turuna çıkılarak etrafı kuşatan yeşil alanın yanısıra burada yer alan oldukça donanımlı fakülte binaları ve spor tesisleri gezdirildi. Çin hükümetiyle Bölümümüz arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin en üst katında açılan Türkiye’nin ilk ve en geniş Çin İhtisas Kütüphanesi Pakistanlı öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Öğrenciler, Türkiye’nin en iyi ilk beş üniversitesi arasında yer alan Gazi Üniversitesi’nde gerek lisans gerek lisansüstü düzeyde yüksek kalitede verilen eğitimi takdirle karşıladılar. İleri düzeyde bilimsel çalışmalar yürütmek gibi yüksek hedefleri göz önünde bulundurulduğunda ziyarette bulunan grubun gerçekten parlak öğrencilerden oluştuğu söylenebilir. Bu bağlamda, öğrenciler lisans eğitimleri için böylesine köklü, kaliteli ve merkezi bir üniversite olan Gazi Üniversitesi’ni ilk tercihleri arasında bulunduracaklarını dile getirdiler. Öğrenci grubu, Üniversitemizin oldukça sıcak yaklaşımından dolayı şükranlarını belirterek ziyaretini sonlandırdı.