Gazi Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Programı kapsamında  ABD’de bulunan Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri, St. Cloud Devlet Üniversitesi sponsorluğunda, Atwood Memorial Center Sanat Galerisi’nde 31 Mart 2015 tarihinde açılışı gerçekleşen sergiler düzenlediler.

Serigrafi tekniği ile geleneksel tepme keçe üzerine uygulanan ‘’Anadolu Kadını’’ temalı kişisel sergiler “Three Independent Art Exhibition In a Trilogy Characteristic” ismiyle sunuldu. Serginin 1. Bölümünü Doç. Dr. Fatma Nur Başaran; 2. Bölümünü Doç. Dr. H. Sinem Şanlı; 3. Bölümünü ise Doç. Dr. Banu H. Gürcüm hazırladı. İkinci kişisel sergi Doç. Dr. Fatma Nur Başaran tarafından hazırlandı. “Fabric Design Art Exhibition” konulu sergide 13 adet İkat ve çift katlı dokuma teknikleri ile hazırlanan ürünler sergilendi.

Açılışa, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Efe, Doç. Erdal Tuğcular ve Yrd. Doç. Dr. Gamze Elif Tanınmış Türk müzikleri ile eşlik ettiler. 23 Mart-19 Nisan 2015 tarihleri arası düzenlenen bu sergiye; Gazi Üniversitesi ve St. Cloud State Üniversitesi’nin öğretim üyeleri, öğrenciler ve halk tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.